خدا خر را آفرید و به او گفت:
تو بار خواهی برد،
از زمانی که تابش آفتاب آغاز می شود
تا زمانی که تاریکی شب سر می رسد.
و همواره بر پشت تو باری سنگین خواهد بود.
و تو علف خواهی خورد
و از عقل بی بهره خواهی بود
و پنجاه سال عمر خواهی کرد و تو یک خر خواهی بود.
خر به خداوند پاسخ داد: خداوندا! من می خواهم خر باشم،
اما پنجاه سال برای خری همچون من عمری طولانی است.
پس کاری کن فقط بیست سال زندگی کنم
و خداوند آرزوی خر را برآورده کرد.
از قدیم عدسی برای صبحانه و میان وعدهها استفاده میشده است، آن هم به این دلیل که غذایی بسیار مغذی است. البته بهترین عدس در ناحیه کاشان و دیزین کشت میشده، اما امروزه ما یکی از واردکنندههای این ماده غذایی هستیم.
مواد لازم:
دو لیوان عدس
1 لیوان بلغور گندم
نمک فلفل زرد چوبه
گلپر و کره
لیمو ترش یه نصفه
بلغور گندم را یک ساعت زودتر میگذاریم تا بپزه توی این فاصله میتوانید عدسها رو بریزید توی یه سینی و پاک کنید. بعد بشورید روی آن ها آب بریزید تا سطح عدسها رو بپوشاند و حالا مقداری روغن میزنیم میگذاریم روی حرارت ملایم بپزد. عدس زود می پزد ولی آب زیاد میگیرد. برای همین هر یک ربع یک بار کمی آب بهش اضافه کنید و یه هم بزنید.
در این شرایط حدود 2 ساعت طبخ ما زمان میبرد.
بعد که عدس پخت یک نصف قاشق چایخوری نمک هم بریزید تا مزه نمک به خورد عدسها بره حالا بگذارید نیم ساعت بماند تا جا بیفتد.
عدسی شما آماده است
حالا میتوانیدتا سرد نشده بریزید توی بشقاب و یه مقدار کره و یه کم گلپر بریزید روی آن برای عطر و طمع بهتر و میل کنید.
مواد لازم:
١ عدد فلفل دلمه ای قرمز
١ عدد فلفل دلمه ای سبز
٣ عدد سیب زمینی متوسط تقریبا ١٨٠ گرم
٥ عدد تخم مرغ
١ عدد پیاز
١ پر سیر
١ دسی لیتر خامه یا شیر
١ تا ٢ عدد تره فرنگی اگر ندارید به همون اندازه تره استفاده کنید
نمک و فلفل اگر دوست دارید یک فلفل هندی (چیلی)
روغن به اندازه نیاز
ظروف و وسایل لازم:
یک ظرف پیرکس مثل اونی که توی تصویر میبینید، یک ماهی تابه
طرزتهیه:
پوست سیب زمینیها رو بکنید و آنها را به قطعات کوچک خورد کنید (مکعبهای یک سانتیمتری). پیاز را هم به قطعات کوچک خورد کنید. فلفل دلمهای ها و تره را هم خورد کنید. روغن توی کاهی تابه بریزید و همه مواد را بجز تخم مرغ و شیر را توی ماهی تابه با حرارت متوسط سرخ کنید. مواد را تقریبا باید ۲۰ تا ۲۵ دقیقه سرخ کنید تا سیب زمینیها تقریبا پخته شوند. سیر را در آخر مراحل سرخ کردن خورد و به بقیه مواد اضافه کنید.
تخم مرغ ها را در یک ظرف بشکنید و شیر را به آن بیفزاید و با چنگال خوب بزنید تا مخلوط شود. اگر دوست داشتید می توانید کمی پنیر پیتزا هم رنده کنید داخل شیر.
پس از اینکه مواد سرخ شده کمی سرد شد، ظرف پیرکس را با مقداری کره چرب کنید و مخلوط شیر و تخم مرغ را داخل ظرف بریزید. حالا مخلفاتی را که سرخ کردید داخل ظرف بریزید و مواد را خوب در آن پخش کنید تا یک نواخت شود.
ظرف پیرکس را داخل فر که قبلا تا ۱۷۵ درجه گرم شده وسط فر قرار دهید و برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید. وقتی تورتیلا آماده است که تخم مرغ کاملا سفت و سطح آن طلایی رنگ شده است. تورتیلا باید شبیه به کیک بشود، چون بعد از خارج کردن از فر آنرا باید برش بدهید. قبل از برش دادن تورتیلا را بگذارید سرد شود و بعد برش بدهید در غیر این صورت قطعات آن خورد خواهد شد