1- لوله کشی آب سرد و آب گرم مصرفی ساختمان، باید پیش از نصب لوازم بهداشتی مصرف کتتده ، با آزمایش نشت کنترل شود، در این آزمایش فشار و مدت زمان چقدر است ؟
پاسخ : فشار آزمایش 10 بار - مدت آزمایش 1 ساعت
2- در لوله کشی آب سرد و آب گرم مصرفی در داخل ساختمان حداکثر فشار کار مجاز و حداکثر دمای کار مجاز چقدر است؟
پاسخ :حداکثر فشار کار مجاز 10 بار است
حداکثر دمای کار مجاز 65 درجه ی سیلسیوس است.
3- شبکه ی لوله کشی آب سرد و آب گرم مصرفی در ساختمان ، که لوله کشی آب آشامیدنی است، باید با نصب مانع برگشت جریان در برابر آلاینده ها شود. برای مصرف کننده های زیر چه نوع مانع برگشت جریان لازم است؟
پاسخ : شیر سرشلنگی برای آبیاری فضای سبز
اتصال آب به دوش کمر تلفنی حمام (اتصال شلنگی)
جواب :
- فاصله ی هوایی یا شیر یک طرفه ی دوتایی یا یک شیر یک طرفه و یک خلاشکن
- شیر یک طرفه ی دوتایی یا یک شیر یک طرفه و یک خلاشکن
4- در لوله کشی آب گرم کننده ، در تاسیسات گرمایی ساختمان ، می توان از لوله های مسی استفاده کرد. محدودیت های کاربرد لوله ی مسی در لوله کشی آب گرم کننده چیست؟
پاسخ : لوله ی مسی باید بدون درز باشد. حداکثر قطر خارجی لوله 54 ملیمتر باشد. حداکثر دمای کار سیستم 120 درجه ی سیلسیوس باشد.
5- لوله کشی آب گرم کننده ، در تاسیسات گرمایی ساختمان ، پس از نصب باید آزمایش نشت شود، اگر آزمایش نشت با آب صورت گیرد، حداقل فشار آزمایش و مدت آزمایش چقدر باید باشد؟
پاسخ :حداقل فشار آزمایش 4 بار باید باشد.
6- در لوله کشی فولادی ، برای جریان آب گرم کننده یا بخار تاسیسات گرمایی ساختمان ، اتصال قطعات لوله به لوله ، لوله به فیتینگ و فیتینگ به فتینگ چگونه باید انجام گیرد؟
پاسخ :در قطر نامی لوله تا 50 ملیمتر (2 اینچ) اتصال باید از نوع دنده ای باشد و از قطر نامی لوله 65 میلیمتر و بزرگتر از آن از نوع جوشی و فلنچی باشد.
7- استفاده از لوله خم در لوله کشی گالوانیزه ، مطلقا مجاز نیست .
8- محاسبه و اندازه گذاری لوله های توزیع آب سرد و گرم مصرفی باید بر اساس رعایت صرفه جویی در مصرب آب صورت بگیرد.
9- در لوله کشی تاسیسات گرمایی با دمای کار حداکثر 90 درجه سانتیگراد و فشار کار 4 بار باید از لوله تک لایه پلی اتیلن دمای بالا استفاده کرد. (سری 3/2)
10- لوله آب سرد مصرفی در داخل سقف کاذب به علت تقطیر در سطوح خارجی آن، ممکن است سقف کاذب را مرطوب کند، چه راه حلی برای آن مناسب است؟
پاسخ : لوله آب سرد مصرفی عایق شود.
۱- چاه ارت توسط شرکتهای دارای تاییدیه اجرا شود ، مقاومت چاه ۲ اهم و برای چاه ارت کارتکس چاه (کارتکس شرکت مجری چاه) اخذ شود .
۲- رعایت حریم شبکه های توزیع برق از ساختمان برای ولتاژ v380-220 برابر ۱٫۵ متر می باشد و حریم ۲۰ کیلو ولت ۳ متر می باشد.
۳- حتی المقدور از برقکاران مجاز که دارای گواهینامه انجام کار از سازمان فنی و حرفه ای می باشند استفاده گردد
۴- استفاده از کلید حفاظت جان ( RCD / RCCB ) با جریان نشتی حداکثر mA 30 الزامی است(حداقل برای مدار پریزها و آشپزخانه و حمام).
۵- کف تابلو فیوز از کف تمام شده باید ۱۷۰ سانتیمتر فاصله داشته باشد و از لوله آب و گاز ۱۵۰ سانتیمتر فاصله داشته باشد .
۶- در تابلو برق سیم های نول توسط ترمینال پیچی به هم متصل شوند و از به هم تابیدن سیمها و نوارچسب کاری کردن آنها خودداری گردد.
۷- در تابلو برق جهت اتصال سیم های ارت از شینه ارت استفاده شود.
۸- در همه لوله های برق، سیم کشی سه سیمه باشد مگر اعلام حریق دو سیمه که البته برخی اعلام حریق ها هم سه سیمه هستند، کلیه پریزها با سیم سه در دو ونیم میلی متر مربع ۲٫۵*۳ و روشنایی ساختمان با سیم سه در یک و نیم میلی متر مربع ۱٫۵*۳انجام شود.
۹- حداقل فاصله نصب پریزها از کف تمام شده ۳۰ سانتی متر و فاصله کلید ها از کف تمام شده ۱۱۰ سانتی متر باشد. بجز آشپزخانه و پارکینگ و پشت بام که باید ارتفاع تمام شده۱۱۰ سانتی متر باشد و پریزها در پارکینگ و پشت بام باید IP44 باشند یعنی درپوش داشته باشند برای برف و باران.
۱۰- فاصله کلید از ((چهارچوب در)) می تواند بین ۱۰ تا ۳۰ سانتی متر انتخاب گردد ولی هر فاصله ای انتخاب شد باید در کل ساختمان همان فاصله اجرا شود و کلید و پریز سمت لولای در نصب نشود.
ارتفاع مجاز نصب کلید و پریز از کف و سقف تمام شده
کلیدهای داخل ساختمان از کف 110- 120 سانتی متر
پریزهای داخل ساختمان از کف 30- 35 سانتی متر
پریزهای روی کابینت از روی کابینت 20-30 سانتی متر
پریزهای یخچال و فریزر از کف 110-120 سانتی متر
پریزهای ماشین لباس شویی از کف 70-80 سانتی متر
گوشی آیفون از کف 130-150 سانتی متر
روشنایی دیواری مثل مهتابی دیواری از کف 210 سانتی متر
تابلو فیوز از کف 160- 170 سانتی متر
جعبه تقسیم تا سقف 30-35 سانتی متر
مرغوبیت کاشی معمولا در آزمایشگاه هایی که در کارخانجات تولید کاشی و یا در خارج از کارخانه مستقر می باشد انجام شده ابعاد و همچنین مستوی بودن سطح آن را بوسیله ابزار دقیق اندازه گیری نموده و مقاومت آن را در برابر بارهای وارده و همچنین تغییرات شدید حرارت تعیین می نمایند.
از آنجایی که وسایل آزمایشگاهی دقیق در اختیار کاشی کار نمی باشد لذا باچنین آزمایش ساده که انجام آن نیاز به لوازم آزمایشگاهی ندارد ودرهمه کارگاه ها مقدور می باشد توسط کاشی کار انجام می شود .
۱.برای انکه از مستوی بودن کاشی مطمئن شویم کافی است دوعدد آنها را از سمتی که لعاب داده شده است روی قراردهیم اگر کاشی کاملا مستوی باشد بافشار انگشت ها روی دولبه یک قطر کاشی لقی احساس نمی شود زیرااگر سطوح کاشی ها غیر مستوی باشند وبه اصطلاح کاس و سینه باشندبافشار دادن روی قطر دوعدد کاشی که روی هم قرار دارند لقی احساس می شود .
۲. برای مطمئن بودن ازصاف بودن خطوط آن کافی است دوعددکاشی را پهلوی هم قرار بدهیم ودرز بین آنهارا چشم نگاه کنیم اگر خطوط کناری همه جا به هم پیوسته باشد کاشی دارای خطوط مستقیم می باشد .آزمایش دقیق تر آن است که کاشی را روی یک ورق کاغذ گذاشته ویا نوک مداد نیز بوسیله یک از اضلاع کاش خط مستقیمی روی کاغذ رسم نماییم آن گاه کاشی را 180 درجه حول همان خط دوران داده به طوری که این بار کاشی درسمت دیگر خط رسم شده قبلی واقع شود باز کاشی را به همان خط قبلی متکی کرده وبا همان ضلع خط دیگری روی همان خط قبلی رسم می نماییم اگر این دوخط کاملا بریکدیگر منطبق باشند آن ضلع کاشی مستقیم می باشد اگر با 5یا 6 عدد کاشی این ازمایش راانجام دهیم مرغوبیت کاشی از لحاظ مستوی بودن سطح وهمچنین مستقیم بودن اضلاع آن برای ما روشن می شود .
۳.برای آزمایش مرغوبیت لعاب و ضریب انبساط وانقباض آن کافی است کاشی را برای مدت چند ساعت (درحدود 12ساعت ) در یخچال و یا فریزر قراردهیم آن گاه آن را بیرون آورده و در آب جوش بیاندازیم با وجود براینکه هرگز چنین اختلاف درجه حرارتی برای کاشی بوجود نخواهد آمد ولی اگر کاشی بتواند این اختلاف درجه حرارت را که چیزی درحدود 120 درجه سانتی گراد است تحمل نموده ولعاب روی آن ترک برندارد کاشی مرغوب می باشد برای اطمینان بیشتر این آزمایش را باید پنج یا شش بار انجام دهیم .
درجه مرغوبیت کاشی برمیگردد به عوامل ساخت کاشی از ابتدای تهیه خاک وگل و ترکیبات معدنی که ازمهمترین مسائل درساخت کاشی می باشد تا انتهای پخت کاشی یک قطعه کاشی از دوقسمت تشکیل شده است .
اول قطعه سفالی که قسمت اصلی و استخوان بندی کاشی راتشکیل می دهد.
دوم لعاب روی آن که ماده ای شیشه ای وقسمت سطح رویی آن راتشکیل می دهد .
یکی از مهم ترین عوامل درصنعت کاشی سازی آن است که این دوماده را طوری انتخاب کنید که ضریب انبساط آنها مساوی باشد زیرا باتوجه به اینکه درساختمان های فعلی اغلب از کاشی در سرویس ها استفاده می شود و دراین مکان ها مخصوصا درحمام ها کاشی ها در معرض تغییرات سریع درجه حرارت می باشند ودر نتیجه انقباض وانبساط شدید درکاشی ایجاد می گردد و لعاب روی کاشی نسبت به سفال آن بسیار تردتر وشکننده تر می باشد لذا اگر ضریب انبساط انقباض سفال ولعاب روی آن یکی نباشد بلافاصله بعد ازمصرف روی آن ترک هایی ایجاد می شود وکاشی را بسیار بد منظره می نماید.
کاشی به اقلامی گفته می شود که فقط برای کار بر روی دیوار است و نمی توان به هیچ وجه از آن برای کف استفاده کرد زیرا استحکام لازم برای کف را دارا نیست.
مقاومت کاشی در برابر فشار و سرما و گرما بسیار کم بوده و لذا فقط باید از آن ها برای محیط های بسته و دیوار هایی که از پشت رطوبت ندارند (اصطلاحا نمکش ندارند) استفاده نمود. استفاده کاشی در مواردی که نام برده شد موجب آسیب رسیدن به کاشی می شود.
اما با این وجود کاشی ها دارای طراحی های بسیار زیبا و تنوع بسیار بالایی نسبت به سرامیک ها هستند. بهترین محیط های استفاده از کاشی دیوارهای سرویس های بهداشتی و حمام و آشپزخانه و اتاق ها و پارکینگ و راهرو ها می باشد.
کاشی به خاطر درصد جذب آب بالایی که نسبت به سرامیک دارد برای کار کردن بر روی دیوار و ارتفاع بسیار مناسب و راحت تر است.
یک قطعه کاشی از دو قسمت تشکیل شدهاست:
۱- قطعه سفالی که قسمت اصلی و استخوانبندی کاشیرا تشکیل میدهد و به اصطلاح بیسکوئیتی کاشی
۲- لعاب روی آن که مادهای است شیشهای و قسمت رویی آن را تشکیل میدهد. سرامیک هم به مواد غیرآلیِ غیرمعدنیِ جامد گفته میشود. حالا به کاشی ای که لعاب روش از جنس سرامیک باشد، کاشی سرامیکی یا سرامیک (در بازار) گفته میشود.
سرامیک به اقلامی گفته می شود که هم برای دیوار و هم برای کف میتوان از آن استفاده نمود ولی به خاطر استحکامی که دارد بیشتر برای کف استفاده می شود.
مقاومت سرامیک در برابر فشار و سرما و گرمای شدید و رطوبت نسبت به کاشی بیشتر بوده ولی تنها نوع خاصی از سرامیک ها که اصطلاحا به آنها پرسلان گفته می شود را می توان در محیط های باز استفاده کرد.
پرسلان ها کاملا در برابر فشار و سرما و گرما و رطوبت مقاوم هستند.به همین دلیل در محیط های باز و تحت فشار و سرما و گرما و رطوبت همانند نمای ساختمان ها و کف حیاط و کف پارکینگ و دیوارهایی که نمکش دارند مورد استفاده قرار می گیرد.
جذب آب سرامیک ها بسیار کم و پرسلان ها در حدود صفر است. به همین دلیل استفاده آن ها بر روی دیوار وارتفاع کار بسیار سختی می باشد که برای حل این مشکل از اسکپ بندی استفاده می شود.
افاوت بعدی کاشی با سرامیک در میزان استحکام آن ها میباشد
که کاشی به دلیل ظرافت بیشتر و وزن پرس کمتر دربدنه کار میشود.
ولی سرامیک به دلیل پرس سنگین تر و سطح استحکام بالا در کف کار میشود
نکاتی در مورد مالیات بر نقل و انتقال و درآمد اتفاقی ، معاملات عدم انتقال منافع (به شرط عمری)
فردی ششدانگ یکباب مغازه خود را که ارزش روز آن 100 میلیون می باشد به فرد دیگری انتقال می دهد ولی در حین انتقال شرط گردیده مادامی که فروشنده در قید حیات است از منافع آن مجانا" استفاده خواهد کرد.اگر ارزش مغازه در تاریخ فوت فروشنده 700 میلیون باشد.
1- از خریدار هیچ مالیاتی در موقع خرید مطالبه نخواهد شد.
2- اگر انتقال بلاعوض باشد از فروشنده و خریدار هیچ مالیاتی موقع انجام معامله مطالبه نخواهد شد.
3- اگر معامله معوض باشد مالیات از ماخذی که متعاملین اعلام کنند (1 تا 100) از فروشنده طبق مقررات 59 ق.م.م وصول خواهد شد.
4- از خریدار موقع تعلق منافع ( زمان فوت فروشنده) مالیات بر درآمد اتفاقی از ماخذ ارزش روز مغازه در زمان فوت فروشنده -پس از کسر پرداختی خریدار به فروشنده در زمان خرید- مطالبه خواهد شد.
5 - دفاتر اسناد رسمی هم موقع انتقال عین و هم موقع ثبت منتفی شدن مورد عمری ( تعلق منافع پس از فوت فروشنده) موظفند مراتب را از اداره امور مالیاتی مربوط استعلام نمایند.
6- اگر معامله بلاعوض بوده باشد مالیات بر درآمد اتفاقی از ماخذ 700 میلیون موقع تعلق منافع از خریدار مطالبه خواهد شد.
چگونه ضریب امنیت چکی را که صادر می کنیم بالا ببریم
چسب زدن روی تاریخ و مبلغ چک، شیوه ی مرسوم اما غیر قابل اعتمادی است. چسب با کوچکترین حرارتی از روی چک جدا شده و امنیتی را برای شما ایجاد نمی کند.
نوشتن عبارت فاقد قلم خوردگی روی متن چک، نیز روش مرسومی است؛ در حالی که هر چند این روش، خوب است، چنانچه بانک با چکی مواجه گردد که روی آن این عبارت درج شده و در پشت آن با پشت نویسی اصلاح گردیده، اقدام به پرداخت آن خواهد کرد.
متن چک را با خودنویس و یا حداقل با روان نویس، به جای خودکار بنویسید.
یک کاربن برعکس را، زیر چک بگذارید و سپس مبلغ و تاریخ چک را بنویسید تا نوشته کاربنی شما پشت چک درج شود.
به جای نوشتن مثلا دویست میلیون ریال معادل بیست میلیون تومان، بنویسید دویست میلیون ریال که نصف آن ده میلیون تومان است؛ یا که ربع آن پنج میلیون تومان است؛ یا که ثمن آن دو و نیم میلیون تومان است.
چک را با خط خوش و با آرامش بنویسید تا فاصله کلمات و اندازه آنها یکسان باشد.
نوشتن مبلغ، روی محل بریدن کاغذ چک، به نحوی که بخشی از نوشته روی چک، و بخش دیگر، روی ته چک درج گردد. بدین ترتیب باید از ترکیب چک به علاوه ته چک یک کلمه صحیح حاصل شود.
تهیه یک برگ فتوکپی از چک صادره و نگهداری آن تا زمان وصول چک در بانک و حتی الامکان، گرفتن امضا گیرنده چک، زیر فتوکپی چک.
با ۶۰ سال سن و ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه با حداقل حقوق پایه و بیشتر
با ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه با حقوق کامل.
با ۶۰ سال سن و زیر ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه متناسب با تعداد سالهای پرداخت حق بیمه.
با ۶۰ سال سن و زیر ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه می بایست سابقه خود را با خرید حق بیمه تکمیل نماید و با ۱۰ روز حقوق بازنشست می شوند.
2شرایط بازنشستگی / زنان
با ۵۵ سال سن و ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه یا حداقل حقوق پایه و بیشتر
با ۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه با حقوق کامل.
با ۵۵ سال سن و زیر ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه متناسب با تعداد سالهای پرداخت حق بیمه.
با ۵۵ سال سن و زیر ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه می بایست سابقه خود را با خرید حق بیمه تکمیل نماید و با ۱۰ روز حقوق بازنشست می شوند.
با ۴۲ سال سن و ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه به شرط اینکه حداقل در طول ۲۰ سال، یکماه بیمه کارگاهی در سابقه وی منظور شده باشد.
بر اساس قرارداد و در تاریخ مقرر در دفترخانه ای که جهت تنظیم سند با فروشنده توافق نموده اید به همراه چک رمز دار الباقی ثمن معامله حاضر شوید.
در صورت عدم حضور فروشنده در تاریخ مقرر، حتما از سر دفتر، گواهی حضور خود و عدم حضور فروشنده را مطالبه نمایید.
چنانچه فروشنده هستید، فراموش نکنید که حضور شما در روز مقرر برای تنظیم سند کافی نیست و می بایست در روز مقرر، استعلامات لازم را جهت انتقال سند انجام داده باشید.
چنانچه خریدار هستید، فراموش نکنید که حضور شما بدون همراه داشتن تتمه ثمن معامله، در حکم عدم حضور شماست.
سیستم اجرای تیلت آپ، تیلت اسلب یا تیلت وال (Tilt up) به عنوان یک روش_ساخت_سریع مطرح است.
در این روش ساخت اعضای دیواری باربر بتنی، سازه ساختمان را تشکیل میدهند. در این روش دیوارها در محل اجرای پروژه، به صورت افقی بتنریزی میشوند و پس از عملآوری بتن، قطعه را با کمک جرثقیل در محل خود نصب میکنند. از روش اجرای تیلت آپ اغلب برای اجرای ساختمانهایی با کاربری انباری، تجاری (مراکز خرید) و اداری که در آنها سرعت اجرا و مسائل اقتصادی اهمیت دارد، استفاده میشود. این روش، عمدتاً برای ساخت ساختمانهای کوتاه مرتبه حداکثر تا چهار طبقه به کار میرود. اگرچه اکثر ساختمانهای ساخته شده با این روش یک یا دو طبقه هستند و تعداد معدودی ساختمان بیش از چهار طبقه نیز به این روش ساخته شدهاند